...FEM UNA MICA D'HISTÒRIA...

El Club Esportiu Júpiter es va fundar un bon 12 de maig de 1909 al barri del Poblenou, a l’antiga “Cervecería Cebián”, actual “Orchatería el Tío Che”. El nom de Júpiter li ve donat per una competició de globus aerostàtics realitzada a la platja de la Marbella i la Junta Directiva originària va decidir que el nom del club seria el nom que portés el globus guanyador. Aquest va ser un globus anomenat Júpiter.

 

Aquest Club acabat de nàixer va jugar els seus primers partits al que avui dia és el Forum de Barcelona; antic Camp de la Bota. Al 1912 el club es va federar i va diversificar les seves activitats del futbol a l’atletisme i l’excursionisme. Poc a poc va anar guanyant fama a tot el barri, arribant al 1924 a proclamar-se Campió d’Espanya de segona divisió.

 

Al 1949 el Club marxarà del barri del Poblenou i s’instal·larà on es troba actualment, a la Verneda; a Sant Martí de Provençals.

 

La secció de Natació no s’incorpora al Club fins el 1968, quan s’inaugura la piscina el 18 de juliol amb una competició de natació i amb presència de personalitats del món de la política; entre els que destaquen el Governador Civil Tomás Garicaño i el Delegat Nacional d’Educació Física Juan Antonio Samaranch. És llavors quan es creen la secció de Natació i Waterpolo, iniciant les tasques de l’ensenyament de la natació als nens i nenes del barri.

Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí
Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí

Al 1988, coincidint a la inauguració de la nova piscina amb sostre, el President de la Generalitat Jordi Pujol va visitar les instal·lacions, felicitant personalment a la nedadora del Club Ivette María Tato, campiona de Catalunya i Espanya.

Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí
Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí

Al 1993  la Secció de Natació rebrá la placa commemorative del 25 aniversari de la Natació del Júpiter i posteriorment, la placa de la Federació Catalana de Natació al mèrit esportiu i trajectòria.

 

Al 1995 l’Equip de waterpolo, puja a Segona Divisió.

 

I finalment, al 2001 neix l'Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí com a entitat encarregada de portar les antigues seccions de Natació i Waterpolo del Club Esportiu Júpiter, utilitzant les seves instal·lacions per portar a terme les activitats esportives.

 

Al 2003 l'Ajuntament atorga la medalla d'Entitat Esportiva de l'any de Sant Martí al Club, al 2007 en la categoria esportiva i al 2009 com a categoria social. 

Com un dels màxims assoliments i representants de l’A.E.N. Júpiter Sant Martí, és el nedador Vicente Martínez Hidalgo, al 2008 va rebre la medalla d’or al Campionat Mundial Júnior a Puerto Rico i el títol a Millor esportista de l’any de Sant Martí de Provençals, arribant a entrenar al CAR de Sant Cugat.

Actualment, la Natació del Júpiter està formada per més de 120 joves de Sant Martí, que juntament amb la Junta Directiva i l’equip tècnic treballen dia a dia per fer més gran l’Associació i mantenir vius els valors esportius que representa.

 

Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí
Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí
Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí
Associació Escola Natació Júpiter Sant Martí